Eurotribune i el català a Europa

5 abr.

Eurotribune i el català a Europa

Ja havia parlat alguna vegada del diari electrònic eurotibune.net. Avui ho faig per traslladar-vos la campanya que han iniciat pel reconeixement del català al Parlament europeu.

En breu l’Europarlament decidirà sobre l’ús del català, el gallec i l’euskera en la seva activitat, i amb una mesa amb gent tant oberta de mires com Josep Borrell o Vidal Quadras, tota pressió sembla poca.

Aquesta és la nota de suport que han enviat. Copieu-la, si ho voleu, hi feu-ne difusió.

eurotribune.net llença una campanya en favor del reconeixement del català al Parlament Europeu

El diari electrònic eurotribune.net posa avui en marxa una campanya per demanar a la mesa del Parlament Europeu l’acceptació de les llengües cooficials espanyoles –el català, l’euskera i el gallec– tal i com va demanar ara fa uns mesos el Govern espanyol mitjançant un memoràndum lingüístic i que la major part de les institucions europees ja han incorporat.

La campanya, que compta amb el suport dels parlamentaris Ignasi Guardans (CiU), Bernat Joan (ERC), Josu Ortuondo (EAJ-PNB) i Raül Romeva (ICV), consistirà en l’enviament d’una carta tancada en diferents idiomes als membres de la mesa de la cambra europea en la que es prega una major sensibilitat vers aquestes llengües i es demana que s’adoptin tal i com va demanar el Govern espanyol. eurotribune.net pretén, d’aquesta manera, donar veu a la societat civil per tal que la mesa de l’Europarlament observi la vitalitat d’aquestes llengües i la seva voluntat de participar i enriquir el debat europeu.

eurotribune.net vol canalitzar el desig de bona part dels habitants dels Països Catalans de veure reconeguda la llengua catalana dins del Parlament Europeu i que els nostres parlamentaris la puguin emprar de manera normal aquestes llengües en els plens de la cambra. Mitjançant un formulari, en el que es demana les dades personals, volem fer arribar a tots els membres de la mesa del Parlament el màxim nombre de signatures vàlides per fer-los sensibilitzar sobre aquest assumpte.

La mesa del Parlament ha de decidir els propers dies sobre la inclusió del català, l’euskera i el gallec a la cambra. eurotribune.net, com a diari català i multilingüe, vol donar veu a la societat en aquest assumpte i convidem a tothom a que participi i signi pel reconeixement total de la nostra llengua a l’Europarlament.

Signa pel català al Parlament Europeu!!!

Us preguem que en feu la màxima difusió.

Moltes gràcies!

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: