Últim Ple del curs… o no.

29 jul.
Últim Ple del curs…

Dijous al vespre vam celebrar el què, en principi, ha de ser el darrer Ple municipal abans de les vacances d’estiu. Va ser una sessió carregada de punts de caràcter tècnic, on la profunditat política va venir del debat de les mocions, i de l’apartat de precs i preguntes.

Des d’ERC vam recolzar totes les propostes ordinàries, ja que en bona mesura eren actuacions derivades d’altres acords que ja havíem compartit: vam aprovar tres inicis d’expedients d’expropiació que han de permetre obrir els vials que donin accés al nou CEIP La Roureda (Veïnat de Sant Pere), al nou CAP (en un carrer que va de la Carretera de Fogars al carrer Mes) i el nou accés de l’urbanització de Tordera Park.

Es van aprovar totes les mocions presentades, essent especialment important la que insta a revocar un llicència ambiental i una llicència d’obres atorgades per silenci administratiu per a construir una gasolinera al davant del Molí.

Pel què fa als precs i preguntes, vam optar per fer un repàs a la trentena de contractacions de personal per urgència que ha fet el govern en el darrer mes. Segons CiU, les vacances del personal de l’Ajuntament no deuen poder-se preveure amb temps, ja que cal contractar a cuita corrents els relleus d’estiu per urgència i a dit. El mateix passa amb el personal de la piscina municipal i del casal d’estiu. Es veu que ningú sap que a l’estiu cal posar en marxa la piscina i el casal, i, per això, cal contractar-ne el personal dos dies abans per tràmit d’urgència. El cert és que parlar d’aquesta qüestió incomoda profundament el govern, perquè sinó és inexplicable la tensió amb què respon l’Alcalde a aquestes preguntes. Bé això de respondre és un dir, doncs ens brinda un discurs de bones intencions que per enlloc contestava el prec concret que vam formular.

…o no.

És molt probable que aquesta propera setmana es convoqui un Ple extraordinari i urgent per aprovar una requalificació de sòl propietat de Fibracolor. De tots és conegut que l’empresa que va ser el símbol del nostre poble durant molt temps, travessa greus dificultats. El pla de reflotament que ha dissenyat la direcció demanda de la injecció de 12 milions d’euros als comptes de l’empresa. La única via possible per dur-ho a terme és la de poder reconvertir part del sòl industrial i comercial de què disposa Fibracolor, al voltant de l’empresa, en sòl residencial. Aquesta operació és molt delicada i només pot ser realitzada si va acompanyada de garanties certes de la voluntat de Fibracolor de reinvertir en la pròpia empresa i de manteniment de la producció i dels llocs de treball. Cal, però, alguna cosa més. És imprescindible que l’empresa reverteixi part, també, de les plusvàlues generades per l’operació en el poble. Per això, entre dilluns i dimarts és prevista la negociació d’un conveni entre Fibracolor i l’Ajuntament que garanteixi totes aquestes seguretats. Si això es produís, s’aprovaria en un Ple extraordinari i urgent el dimecres, juntament amb l’inici de la requalificació urbanística. Certament, és una operació complicada i delicada, i de la qual mai n podrem tenir garanties suficients.

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: