Pont de Ferro? Sí, però demà.

7 ag.
Pont de Ferro? Sí, però demà.

El proper dia de Sant Bartomeu es posarà la primera de la reconstrucció del Pont de Ferro. Aquest pont forma part de la nostra història, de la memòria col•lectiva del nostre poble. La pregunta, però, és: ha de formar part del nostre present?

Tordera passa per dificultats. Es troba entre els més pobres d’entre les dues comarques que l’envolten (Maresme i Selva). Presenta uns nivells de conflictivitat social, violència domèstica i precarietat laboral considerablement elevats. Té problemes de creació d’ocupació i, en alguns casos, aquesta està en destrucció (cas Fibracolor, per exemple). No disposem de prou vivenda de protecció oficial, i encara menys de vivenda pública de propietat municipal. Estem a l’espera de dues escoles públiques noves i un nou CAP. Tenim uns carrers petits i estrets que no donen l’abast d’absorbir la quantitat de cotxes que cada dia hi passen. Els contenidors d’escombraries sempre són plens a rebentar i gastem en recollir la brossa més que cap altre poble del nostre voltant. Certament, els nostres carrers i voreres no són models de netedat. No hi ha una acció clara i contundent, de foment civisme, en la circulació; es pot aparcar on es vulgui, diguin el què diguin els senyals de trànsit. Tots els serveis se’ns han quedat petits.

Jo sóc nascut l’any 81. El Pont de Ferro va caure –per segon i definitiu cop- el 5 d’abril de 1969. Tot i no haver-lo vist mai, me’l puc imaginar perfectament. L’he vist en plats i cendrers, en quadres i fotografies. No l’he vist en viu; molts de vosaltres, sí. Forma part de la memòria de Tordera. Però, repeteixo la pregunta: ha de forma part del nostre present?

Crec que, avui per avui, Tordera té prou necessitats immediates, prou problemes per resoldre, prou reptes de futur on destinar les inversions municipals, que el Pont de Ferro hauria de continuar essent part del nostre passat, i un anhel del nostre futur. Avui, en canvi, toca millorar el present, i això no es farà posant pedres al riu.

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: