El dret a ser informats dels pares de La Roureda

8 març

El dret a ser informats dels pares de La Roureda

Aquesta setmana els pares dels alumnes del CEIP La Roureda han fet entrega a l’alcalde d’un bon grapat de signatures reclamant que els seus fills puguin anar a escola quan més aviat millor al nou edifici que s’ha de construir al límit nord del veïnat de Sant Pere i abandonar els barracots que ara ocupen al costat de la pista poliesportiva i de la carretera Gi600. El govern de CiU i el Departament d’Educació es traspassen les culpes sobre el retard en les obres. Els primers diuen que el Govern de la Generalitat no es posa les piles i que fa tard. El Departament d’Educació afirma que l’Ajuntament de Tordera ha trigat massa temps a fer la cessió dels terrenys per poder fer l’escola nova, que encara no ha presentat tots els papers necessaris i que encara no ha començat la part d’obres que li pertoquen, les del carrer d’accés. Pel què en sé d’aquest afer, és rigurosament cert que l’Ajuntament ha tardat quasi dos anys a adquirir els terrenys i a cedir-los, i, òbviament, no ha completat les obres del carrer de la Roureda. De fet, no és menys cert que la Generalitat ha fet els deures administratius, ha aprovat el projecte constructiu i ha contractat la direcció d’obres, però té problemes per trobar empreses subministradores de material de construcció industrialitzada.

El què em sembla més preocupant de tota la situació, però, és la sensació que s’ha instal·lat, i que transmeten els pares de La Roureda, de què el govern de l’Ajuntament no els escolta, no els recolza. Expliquen que així com la regidora d’edudació i l’alcalde són molt durs amb el Departament d’Educació, però quan és l’hora de recolzar els pares i ser durs en la defensa dels plantejaments i de les necessitats dels ciutadans del poble en les reunions amb Educació són molt mansos, no pressionen, no parlen, no es posen al costat dels veïns.

Quan aquesta sensació s’instal·la en la ciutadania és que alguna cosa no funciona; que el Govern ha perdut el pols ciutadà. I això és el més preocupant; és el què impulsa a aquestes mares i aquests pares a presentar les seves reclamacions a l’Ajuntament. Certament, un govern no pot perdre el contacte amb els ciutadans, no pot donar-los l’esquena.

El Punt: "El pares d'una escola nova de Tordera exigeixen que treguin els barracons".

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: