Urbanisme de qualitat?

20 maig
Urbanisme de qualitat?

El tema estrella d'aquesta campanya està essent l'urbanisme. De fet, és normal. El creixement dels últims anys a Tordera és la principal preocupació de la gent i les seves causes es troben, en bona part, en la política urbanística de CiU; en la quantitat de la política urbanística.

Voldria parlar, però de qualitat de l'urbanisme. A banda de donar llicències a dojo, és imprescindible el control de l'execució de les obres. No podem fer créixer les construccions, si no apliquem mesures per vetllar per com es fan aquestes construccions.

L'exemple més flagrant ha estat el de les cases noves de la Fibra, que un cop aixecades no s'assemblaven als planells ni per casualitat, i els seus compradors han patit una estafa de campionat.

Però també és important el microurbanisme; les petites coses que conformen la imatge final. L'altre dia vaig posar d'exemple de mala praxis constructiva, en un dels debats de la Ràdio, un bloc de pisos que s'està aixecant a tocar del Camí de Mas Martí, on els fanals dels carrers passaven per dins dels balcons. Dit així, pot costar d'imaginar-ho, però la imatge és clara:

 
 

Per cert, un altre edifici al propi Camí de Mas Martí va pel mateix camí. Allí els fanals i els pals de la llum, no creuen pel mig dels balcons, però sí que els balcons s'han construït amb un retall perquè hi passin els pals.

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: