La cohesió: el gran repte d’aquesta legislatura

19 juny
La cohesió: el gran repte d’aquesta legislatura

Les eleccions municipals van deixar el panorama polític igual com estava abans, com a mínim en aparença. El repartiment d’escons sorgit dels comicis ha deixat el plenari de la mateixa manera; però aquesta legislatura serà molt diferent a la passada. Ho haurà de ser per força.

Les noves circumstàncies faran que les actuacions polítiques hagin de canviar. El gran eix conductor dels darrers quatre anys va ser el creixement urbanístic. Un fet irrefutable que ha permès a alguns obtenir uns grans beneficis, a uns molts els ha complicat l’accés a l’habitatge, i a l’Ajuntament li ha reportat uns enormes ingressos que ara ja no hi seran. Però per sobre tot, Tordera ha canviat, perquè el boom urbanístic ha portat milers de noves persones al nostre poble.

Les estructures socials, els serveis públics i el teixit cívic necessiten temps i esforços per assumir els canvis demogràfics. El principal d’ells és que han crescut les diferències entre la gent del nostre poble. Em refereixo, òbviament, a les diferències de les rendes dels nostres conciutadans; però em refereixo també en les diferències entre les opcions de trobar feina prop de casa, les diferències entre les opcions d’accedir als serveis en funció del lloc de Tordera on es visqui, etc.

Al meu parer, fer front al repte de la cohesió social i territorial ha de ser la prioritat dels propers quatre anys. Quan tot sembla indicar que la bombolla immobiliària va camí del col•lapse, l’Ajuntament haurà de fer front a aquest gran repte amb menys recursos dels que ha disposat fins ara.

Aquesta mateixa reflexió, la vaig posar sobre la taula en el Ple de presa de possessió del nou Ajuntament. Allí mateix, en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya, vaig oferir la nostre mà estesa i la nostra voluntat de col•laboració al govern. Algú pot pensar que disposant de nou de majoria absoluta, el govern de CiU no necessita del suport de ningú. Certament no necessita dels vots de ningú per aprovar res, però sí que necessita de totes les mans disponibles per fer front als grans reptes de futur, i el d’aconseguir tenir un poble cohesionat n’és el principal.

 
Aquest article sortirà publicat a la propera edició de la revista Pont de Ferro 

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: