Governació ens ajuda

7 nov.

Demà sortirà publicada al DOGC la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel quinquenni 2008-2012. Avui, el Secretari General del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, i la Directora de Serveis Territorials de Barcelona, Violant Mascaró, ens l’han presentat al Maresme.

Voldria destacar un canvi molt important per municipis com el nostre: s’obre una línia específica per finançar actuacions a zones urbanes de baixa densitat de població, o dit d’una altra manera a urbanitzacions recepcionades per l’Ajuntament. No cal dir que a Tordera aquesta línia de subvenció ens obre moltes oportunitats.

Per altra banda, Tordera serà el municipi de tot el Maresme que disposarà d’una subvenció mínima garantida més alta, ja que el Departament de Governació ha tingut en compte la importància que té la mida del terme municipal en la complexitat dels serveis municipals a prestar i en la quantitat d’inversions a realitzar. Així doncs, Tordera té garantida una subvenció mínima per fer inversions els propers cinc anys de 526.226 euros, més del doble que el mínim amb què comptàvem els passats quatre anys -exactament un 127,57% més-.

És una molt bona notícia per Tordera i és una mostra més del salt qualitatiu que els Ajuntaments han notat des que Esquerra gestiona el Departament de Governació, una de les peces clau per a la modernització del país.

[@more@]

Anuncis

3 Respostes to “Governació ens ajuda”

 1. jordi.verdura Novembre 9, 2007 a 12:16 am #

  Em sembla una molt bona notícia. A nivell municipal, el rèdit electoral que se’n pot treure però ,caurà segurament en el partit que governa, no?. O si s’arriba a reconèixer que els calers arriben de la gene, el rèdit cauria al PSC, no?. Com canalitzeu les accions de govern gene vers municipi?. Amb aquest bloc pex ;). Agraït.

 2. Bernat Novembre 9, 2007 a 2:28 pm #

  Jordi,
  La notícia és molt bona de per sí, i certament les eflexions que tu fas tenen tot el sentit. Ara bé, jo crec que la gent sap que el Conseller de Governació és diu Joan Puigcercós i sap de quin partit és.
  Merci pel comentari.
  Bernat

 3. Bernat Novembre 15, 2007 a 12:38 pm #

  Joan,
  A efectes d’aquesta convocatòria, s’entén per zones urbanes de baixa densitat les urbanitzacions o agrupacions d’habitatges for dels nuclis urbans consolidats; i que, a més, hagin estat recepcionades per l’Ajuntament. Això darrer significa que s’hagin fet les obres d’urbanització, i per tant, es tracti ja de sòl qualificat d’urbà i els serveis els presti l’Ajuntament (aigua, clavagueram, llum, asfaltatge de carrers, etc.).
  Representa que, més enllà dels projectes d’inversió genèrics que pugui sol·lictar l’Ajuntament de Tordera, pot presentar projectes d’inversió específics per cadascuna d’aquestes urbanitzacions; i que això entra dins les previsions i les voluntats de subvencionar del Departament de Governació. Per posar un exemple -que no em sembla desaforat-, l’Ajuntament de Tordera podria fer un pla de reasfaltatge dels carrers de totes les urbanitzacions recepcionades. Cal tenir en compte, que el PUOSC és 2008-2012, i que en aquest període Tordera recepcionarà diverses urbanitzacions, que podrien ser incloses també en les sol·licituds de subvenció.
  Espero haver estat una mica més aclaridor.
  Bernat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: