El tancament de Fibracolor (opinió al Punt)

10 febr.
El tancament de Fibracolor, 55 anys després de la seva inauguració, tanca el cicle. La lenta davallada de Fibracolor i la seva pèrdua de pes econòmic sobre el conjunt del municipi no són sinó petits consols, davant el cop psicològic que ha suposat la notícia del cessament de l'activitat. És cert que Tordera ja feia temps que no vivia en dependència absoluta de Fibracolor, i que els serveis són ara la clau de la nostra economia. També és cert que el creixement demogràfic de la darrera dècada va fer decréixer el nombre de famílies que en depenien. Però, de forma directa per a qui encara en cobrava el sou, i de forma indirecta per a la psicologia de tota la resta, el tancament de la Fibra ens ha trasbalsat els esquemes.

Ara, més que mai, és el moment de mirar cap al futur. Sabem què tenim, i toca definir on volem anar. La base empresarial i comercial actual de Tordera està en procés d'expansió. La força del mercat del diumenge, l'estructuració d'un eix comercial potent (que ja és una realitat en el nou pla general) i l'empenta afegida que hi han de posar els nostres comerciants són les eines que ens permeten ser optimistes. Hi hem d'afegir el nostre potencial turístic; Tordera té les condicions idònies per esdevenir un pol d'atracció de turisme de natura, d'esport i lleure, i hem de ser capaços de posar-ho en valor.

Alhora, el cada dia més pròxim naixement del nou polígon industrial de Can Buscà ens ha de permetre reforçar el nostre teixit industrial. Moltes empreses hi estan ja interessades, i els hem de posar les coses fàcils. Hem de crear un teixit de petites i mitjanes empreses, que són les que creen més riquesa i ocupació –més estable i més ben pagada–, i que no poden usar la força que els dóna l'envergadura per fer xantatge al municipi. Accepten les regles i creen riquesa, en comptes d'imposar les pròpies regles i endur-se'n la riquesa.

El final del cicle que suposa el tancament de Fibracolor ha de servir per enfortir un model econòmic basat en la diversitat, on els serveis, el comerç, la indústria i l'agricultura siguin els pilars –necessàriament complementaris i no únics– de la nostra economia.

 
Aquest article ha estat publicat en l'edició d'acui del diari El Punt (enllaç). 

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: