El món al revés (o la suspensió de l'audiència pública per part de la Junta Electoral)

26 febr.
Aquest migdia, la Junta Electoral de Zona d'Arenys de Mar ha comunicat a l'Ajuntament de Tordera que suspenia l'audiència pública prevista per aquest vespre (post). Després de pensar que era una broma (de mal gust, per cert), hem sabut que no, que anava de veres.
 
El representant d'Iniciativa per Catalunya a Tordera ha instat als seus representants a la JEZ que prohibissin l'acte. Es veu que han pensat que explicar a la ciutadania de Tordera el projectes en què treballa l'Ajuntament i obrir un procés participatiu per definir, de consens, com ha de ser el Tordera les dues properes dècades, és un acte que pot influir en les eleccions del 9 de març, i que discutir quants pavellons fan falta a Tordera, quin nombre d'habitants és l'ideal o quins serveis cal posar en marxa, pot decidir si ZP repeteix a La Moncloa. Ho he dit a la ràdio; estic enfadat i decebut (enllaç).
 
És absolutament surrealista que aquells qui es proclamen els màxims defensors de la participació ciutadana (ICV), siguin els primers a posar-hi traves, a vetar-ho. Francament, sorprenent.
 
Per altra part, no me'n puc estar de valorar la posició del PSC en tot aquest assumpte. Han manifestat que no assistirien a l'audiència pública (enllaç) per considerar que el govern no té voluntat de diàleg. L'atrinxerament que demosten les declaracions de la regidoria Ester Agell, topen de morros amb la realitat. En l'audiència pública suspesa avui (i que es farà passat setmana santa) s'iniciava -més enllà de la voluntat oberta i participativa que suposa que el govern expliqui què fa- un procés sense condicionants ni limitacions, amb totes les forces polítiques, socials, entitats i ciutadans a títol particular, per definir, de consens, el Tordera del futur. No voler-hi prendre part, a banda de ridícul, és una demostració d'immobilisme que em semblava impossible en el PSC de Josep Romaguera.
 
Finalitzo el post aquí (si cal el reprendré més endavant) per anar al Teatre Clavé a explicar a les ciutadanes i ciutadans que s'hi atansin perquè avui no podran parlar amb el govern del seu poble de quin són els projectes a tirar endavant els propers anys.

[@more@]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: