Un any de mandat. Mig any de govern

3 juny

La darrera setmana de maig ha finalitzat el primer any després de les darreres eleccions municipals, i aquest dissabte farà mig any de la signatura de l’acord de govern entre Esquerra i CiU. Sembla, doncs, un moment escaient per fer algunes valoracions.

Les eleccions passades van deixar igual la distribució de regidors, però el temps no passa en va. Tordera havia canviat, havia crescut molt i la nostra ciutadania ja no era la mateixa. I assumir això comportava necessàriament adaptar-se a les noves circumstàncies, tenir clar que la manera com s’havia fet la política fins llavors havia de canviar. Els reptes eren –i són- grans, i les antigues formes no servien.

Esquerra vam dir-ho durant tota la campanya; ja no valien els governs de majories pures. El MAT anava pel mateix camí. El PSC encara no ha canviat l’esquema, no ha vist que les coses són diferents. I CiU, per convicció o necessitat, ho ha assumit també.

Això es va traduir amb la formació del l’actual govern de Tordera, on dues forces polítiques, sense necessitat aritmètica, ens hem posat d’acord amb un programa de govern ambiciós i potent, i en com dur-lo a la pràctica. I s’ha traduït també, amb una actitut d’oposició del MAT més oberta, amb voluntat de col•laborar i sense estridències. Això encara deixa en una situació més aïllada l’actitut del PSC, quedant-se en una posició que no fa cap bé al poble.

El cert és, però, que el govern de coalició està funcionant. Hi ha força llums i hi ha alguna ombra (post i post). Hem començat a complir els compromisos signats (Programa de govern 2008-2011), i estem encarants les principals qüestions pendents. En aquest primer mig any de govern compartit s’ha aprovat inicialment l’ordenança de civisme i la de control de sorolls, s’ha començat la reforma dels mecanismes de promoció econòmica i s’han posat les bases de la nova política de promoció del municipi, s’ha aconseguit la subvenció PUOSC màxima en tots els anys, el Casal de Joves funciona a bon rendiment, és a punt la reforma del reglament el mercat i la renovació de la Fira del Ram…

No podem, però, caure en balanços triomfals. Portem una quarta part del mandat municipal i no val a badar. Amb sis mesos el govern ja comença a estar rodat. Els tres anys que venen han de ser de molta feina i de fer-la molt bé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: