"Tordera dinamitzarà el teixit empresarial i comercial a través del Pla d'acció de promoció econòmica"

18 juny

"L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i els regidors de Promoció de la Vila i Ocupació, Bernat Costas i Jordi Camó, respectivament, van presentar dimarts al vespre el Pla d’Acció Local de Promoció Econòmica.
El Pla arriba després de conèixer els resultats de l’estudi de diagnosi de la realitat socioeconòmica torderenca elaborada per l’empresa Aleph. D’aquest estudi se’n deriva que l’increment de població a Tordera els útlims sis anys ha canviat la realitat socioeconòmica del municipi, creant nuclis més dispersos de població o saturant alguns serveis públics. L’estudi també detalla que l’estructura ocupacional de la població està basada principalment en el sector del serveis i de la construcció i també conclou que l’activitat econòmica es pot veure afectada per les amenaces al sector tèxtil, com ja s’ha demostrat amb l’anunci del tancament de Fibracolor,  i amb l’amenaça al comerç urbà, que segons es desprèn de l’estudi, necessita d’una reforma i dinamització. Per contra, l’estudi destaca la importància de la potencialitat turística de Tordera com a font d’activitat econòmica a mitjà termini.

Amb els resultats d’aquest estudi sobre la taula, des de les àrees de Promoció de la Vila i Ocupació s’ha creat un pla d’acció de millora del servei amb el doble objectiu de donar a conèixer als ciutadans els serveis que s’ofereixen per a empreses, particulars, persones emprenedores i per altra banda, per dinamitzar el teixit econòmic local. En aquest sentit, durant l’acte  d’ahir també es van presentar les diferents propostes que es portaran a terme per assolir aquests objectius. Entre aquestes propostes destaquen el foment de l’ocupació local, amb la redimensió del servei i oferint més activitats formatives, mitjançant la gestió de l’increment de l’activitat empresarial a través de serveis de suport a les empreses i a les persones emprenedores, a través de l’impuls de l’actitivtat comercial i turística, redifinint un eix comercial i establint contactes entre les pròpies empreses i  mitjançant la promoció del territori, a través de la modernització d’activitats consolidades com la Fira Mercat del Ram o el mercat de venda no sedentària.

Durant l’acte de dimarts l’alcalde va destacar que ben aviat començarà el desenvolupament del polígon industrial de Can Buscà, que fa cinc anys que est troba aturat per diferents motius relacionats amb la Generalitat i amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Segons l’alcalde, el proper desenvolupament d’aquesta zona industrial, que preveu la ubicació de petita i mitjana empresa, donarà un nou impuls a l’economia local i permetrà crear nous llocs de treball per als torderencs."

Podeu trobar la presentació resumida del Pla en el següent enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: