Un any de govern a Tordera III: complint el programa

10 gen.

En signar l’acord de govern, vam subscriure amb CiU un potent programa de govern pel què restava de legislatura (enllaç). Poc abans, des d’Esquerra publicàvem un butlletí (enllaç) en què fixàvem les 10 mesures clau del mandat. Aquestes mesures són un bon resum del programa de govern, i a partir d’elles mesurar la feina que s’està fent.

Tenir una segona escola bressol a Tordera. El projecte va ser aprovat per la darrera Junta de Govern del 2008, i està pendent de subvenció del Departament d’Educació. Serà una realitat. 

Ampliar les places públiques de residència geriàtrica. A l’espera d’un estudi de necessitats actuals i futures que està realitzant el Departament d’Acció Social i Ciutadania. Ha de ser una de les màximes prioritats del què resta d mandat.

Millorar la mobilitat a Tordera: finalitzar la ronda de circumvalació, millorar i ampliar el transport públic. Els diferents trams de la ronda de circumvalació estan en obres, i els petits trams restants començaran en breu. El City Bus funciona bé, i ha millorat l’enllaç amb la resta de rutes. Ha de millorar, però.

Reformar i fer transparent l’empresa municipal d’urbanisme. A finals de 2009 l’empresa TUA deixarà de fer les funcions de planificació i gestió urbanística. Serà reformada com a empresa prestadora de serveis, i deixarà d’actuar com a regidoria d’urbanisme.

Aconseguir que el govern es comprometi a realitzar audiències públiques de la seva activitat. El 2008 ja es va realitzar una audiència pública. Coincint amb l’aprovació del pressupost 2009 es realitzarà la segona.

Construir més habitatges de lloguer de protecció oficial. Ben aviat s’entregaran els habitatges construïts per la Generalitat de Catalunya. Els HPO de promoció estan aprovats i pendents d’execució. Entre un i altres sumen uns 300 habitatges.

Potenciar les oportunitats comercials, turístiques i empresarials de Tordera. S’ha creat l’eix comercial i s’està potenciant les actuacions d’infrastructura comercial i millora de l’oferta. El Pla d’Acció Turística estarà llest a mitjan 2009, i s’està treballant al màxim per desenvolupar el sòl industrial a Can Buscà i no perdre el de Fibracolor.

Ampliar la política cultural: amb el Clavé no n’hi ha prou. Resta molt camp per recórrer. És l’àmbit en el què menys s’ha avançat.

Potenciar la policia de proximitat. S’ha consolidat la presència dels policies de barri al nucli i als veïnat més propers.

Crear una via verda a la riba de la Tordera. El projecte està aprovat de tram més proper al nucli urbà de Tordera. Si s’obté finançament extraordinari es començarà l’obra aquest 2009.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: