Consulta sobre l'ARE de Sant Pere

15 febr.

Fa un parell de setmanes escrivia unes notes sobre el Ple municipal del gener ("El Ple d’aquest vespre, previsió en poques ratlles"), on explicava que Esquerra donaríem suport a la realització d’una consulta popular sobre la conveniència d’una Àrea Residencial Estratègica (ARE) al Veïnat de Sant Pere.

El projecte d’AREs és un programa (enllaç) del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya que impulsa el desenvolupament de sectors urbanístics per a destinar-los de forma majoritària a la construcció d’habitatge de protecció oficial. Reprodueixo el què deia en aquell post:

Finalment, al Ple d’avui hi ha presentada una moció del MAT instant a promoure una consulta popular sobre si cal o no una ARE (Àrea Residencial Estratègica) al veïnat de Sant Pere. És un tema on els arguments a favor i en contra de la seva implantació són nombrosos: és un pla parcial amb uns 350 habitatges, dels quals més del 50% de protecció oficial, i un bon percentatge més de preu regulat, que dotarà el veïnat d’una gran zona verda i de sòl per equipaments que ens permetria, com a mínim, promoure-hi el segon institut per Tordera. Molts arguments en totes direccions, que des d’Esquerra considerem que globalment juguen en positiu. Estem a favor d’aquesta ARE. De la mateixa manera, però, creiem que és bo que existeixi un debat ampli, sa i distès sobre la qüestió; i una consulta ho pot permetre. Per això donarem suport a la moció. Com, quan, amb quins mitjans, etc. s’ha de fer aquesta consulta? Parlem-ne.  

En vam començar a parlar, i vam acordar un seguit de qüestions:

http://www.tordera.cat/document.php?id=2256

Ara la paraula serà de la ciutadania de Tordera. En propers posts explicaré detalladament la posició d’Esquerra, però em sembla imprescindible que tothom pugui disposar de la màxima informació possible. Així, em permeto prendre del bloc d’en Javier Romera (bloc) els enllaços al projecte d’ARE al veïnat de Sant Pere que crec són molt explicatius, tot i que molt densos.

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_maresme/LLIBRE_4_4/LLIBRE_4_4_PLANOLS_ARE_TORDERA.pdf

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_maresme/LLIBRE_1_4/LLIBRE_1_4_MEMORIA_ARE_TORDERA.pdf

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_maresme/LLIBRE_6_4/LLIBRE_6_4_ESTUDIS_JUSTIFICATIUS_ARE_TORDERA.PDF

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_maresme/LLIBRE_3_1/LLIBRE_3_1_BASES_TECNIQUES_ECONOMIQUES.pdf

http://www.gencat.cat/ptop/actuacions/informacio_publica/pdu_ares_maresme/LLIBRE_1_1/LLIBRE_1_1_MEMORIA_GENERAL.pdf  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: