Cinc cèntims de la meva feina al Consell Comarcal del Maresme

15 maig

Dimarts tenim Ple al Consell Comarcal del Maresme (podeu consultar aquí l’ordre del dia). Ben aviat farà dos anys que se’m va encomanar la feina de Conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius (serveis), o sigui, la direcció política d’una àrea amb un bon nombre de serveis i un pressupost d’uns 7 milions d’euros.

Voldria comentar-vos quatre dels onze punts que portem a aprovació des de l’àrea al plenari de dimarts.

Aprovació, si s’escau, del Pla Comarcal de Joventut del Maresme per al període 2009-2012 i del pla d’actuació 2009-2010.

Amb es canvis en la planificació promoguts per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, des dels Consells podem treballar millor i amb uns plaços més raonables. Aquest Ple aprovarem els documents de planificació pels propers anys, que ens han de permetre fer més feina de suport als Ajuntaments i desenvolupar grans projectes com la xarxa de Transició Escola Treball (Xarxa TET).

Aprovació, si s’escau, del conveni de col·laboració amb la Unió Intercomarcal CCOO del Vallès Oriental i Maresme pel desenvolupament de la Xarxa Transició Escola Treball del Maresme.

La Xarxa TET s’estructura amb 7 projectes que volen impactar de forma molt directa en la problemàtica dels joves que abandonen de forma prematura els estudis, i que ens està permetent treballar de forma coordinada des dels àmbits de la joventut, l’educació, la promoció econòmica i els serveis socials, i entre ajuntaments, consell comarcal i tercer sector. En aquest cas, signem un conveni amb Comissions Obreres per desenvolupar una de les actuacions, consistent en fer feina d’assessorament directe als a joves i de formació de tècnics municipals.

Aprovació, si s’escau, de la modificació de l’Ordenança núm. 4 “Reguladora del preu públic per la prestació de serveis de transport escolar” 

Aprovem el preu públic del transport escolar prestat pel Consell Comarcal per alumnes que es desplacin dins del mateix municipi. Aquest preu es situarà en els 0,88 cèntims als dia, i s’afegirà a l’aportació que fan els ajuntaments (aprox. 1 euro per dia i alumne) i la Generalitat de Catalunya (aprox. 1,12 euros per dia i alumne). Aquesta ordenança és vàlida per tots els municipis menys Tordera que fa uns anys va decidir sortir del servei.

Ratificació, si s’escau, del Decret de Presidència núm. 124/09 de data 23 d’abril de 2009, referent a l’aprovació de l’addenda al conveni amb el Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya.

El Consell Comarcal del Maresme exerceix de prestador dels serveis del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) a la comarca. Assessorem ajuntaments, executem programes d’implantació d’administració electrònica, registrem signatures digitals mitjançant IdCAT, etc.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: