La Vanguardia descobreix que els catalans som demòcrates i un bon grapat independentites!

2 nov.

Avui el prestigiós, monàrquic i, contra el què el seu nom indicaria, sempre amant de l’statu quo, diari La Vanguardia publica un extens reportatge d’anàlisi de la seva darrera enquesta. El trobareu aquí.

El rotatiu se n’adona que la majoria de catalans estan a favor de les consultes municipals sobre la independència de Catalunya. Què es pensaven? És el què té això de ser demòcrata: et predisposa estar a favor de poder votar en consultes i referèndums. Perfecte.

La Vanguardia afirma també que "La mayoria de los catalanes no quiere separarse de España". Tenen raó. Segons ells mateixos, avui som un 35% els catalans que donaríem suport a la independència del nostre país. Em sembla molt curiós que La Vanguardia, que mai havia enquestat ningú preguntant sobre si és independentista es sorprengui que encara no som majoria. No creieu que en realitat el què els sorpren és que ja en siguem tants?

Fa poc més d’una dècada, la independència era un utopia política. Ara és un projecte polític real ben viable. Tant viable, que un terç dels catalans ja el recolzen. I com que als unionistes això no els agrada, volen minimitzar-ho dient que som pocs. Però en pocs anys hem crescut moltíssim. Creuen que aquest creixement no continuarà. Ho dubto molt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: