Ja hi ha sentència del cas del transport escolar de Tordera: l’Ajuntament ho va fer malament

29 abr.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès sentència en el cas del transport escolar a Tordera (Sentència TSJC transport escolar Tordera). La sentència és desfavorable a l’Ajuntament de Tordera i a Autocars Barrera SL, i obliga a pagar indemnitzacions al Consell Comarcal del Maresme i fer-se càrrec de les costes del judici.

Recordareu que el conflicte neix el setembre de 2003, quan l’Alcalde de Tordera prohibeix, per decret, al Consell Comarcal del Maresme a fer el servei de transport escolar no obligatori (el que no surt del terme municipal) a Tordera; i inicia un concurs públic per contractar una empresa que ho faci a càrrec de l’Ajuntament. Després d’això, s’inicia una batalla legal sobre qui té les competències per fer el servei i sobre qui se n’ha de fer càrrec econòmicament.

La sentència actual, que l’Ajuntament pot recórrer, diu que l’actuació de l’Alcalde de Tordera és il·legal i que cal tornar a la situació de partida, havent de fer-se càrrec dels costos del judici i de les indemnitzacions que es puguin derivar d’aquests 7 anys de conflicte.

Des del primer dia vaig manifestar que considerava un error el plantejament que feia l’Alcalde de Tordera en aquell decret. S’equivocava i la justícia ara ho ha dictaminat així. Tot això, ho deia essent regidor de l’oposició a l’Ajuntament de Tordera en aquell moment, i ho dic avui essent membre del govern de Tordera i, alhora, el conseller comarcal responsable del transport escolar al Maresme.

Amb la sentència a la mà, i amb l’obligada voluntat de complir-la, ara arriba el moment de la política. És el moment que tots actuem amb seny, i que tinguem molt present que el servei a la mainada de Tordera que necessita del transport per anar a l’escola passi per davant de qualsevol altra consideració; i que cal que, entre tots, trobem la millor fòrmula per sortir d’aquest atzucac.

Qui s’ha equivocat, ha d’assumir-ne les conseqüències. I a qui les vísceres li demanin revenja que compti fins a deu i reflexioni, i pensi que el primer ha de ser el servei a la ciutadania.

Anuncis

2 Respostes to “Ja hi ha sentència del cas del transport escolar de Tordera: l’Ajuntament ho va fer malament”

 1. Joan Miquel De Gea Mai 5, 2010 a 4:50 pm #

  Bona tarda Bernat,

  Arran del teu post i de les informacions de Ràdio Tordera tinc uns dubtes, que crec que poden ser d’interès per als torderencs, a veure si ens els pots respondre amb un altre post:

  Primer dubte:

  Tu ets regidor de l’equip de Govern, i suposo que com a tal, deus haver recolzat la mesura de recòrrer la sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya davant del Tribunal Suprem perquè pugui continuar prestant el servei Autocars Barrera.

  Per altra banda, com a responsable del transport escolar del Consell Comarcal en el teu post te’n alegres que la sentència et dóni la raó, i l’Ajuntament deixi de prestar el servei i que el torni a prestar el Consell Comarcal, si no ho he entès malament de la lectura de la sentència.

  Com es menja? Està a favor i en contra? Això es pot fer?

  Segon dubte:

  Si com a responsable del transport escolar del Consell Comarcal vares recórrer l’adjudicació a dit d’autocars barrera, mitjançant una modificació de contracte. Suposo que pots demanar un aclariment de la sentència al jutge i ens expliqui que vol dir: “un innecessari conflicte que derivà en la comissió d’il·licits penals”.

  Perquè lasentència afirma que hi hagut delictes? quins delictes s’ han comès? Qui els ha comès? A on s’han jutjat? Hi ha penes de presò?

  Moltes gràcies Bernat, espero la teva informació en un proper post.

  Joan Miquel De Gea

  • bernatcostas Mai 15, 2010 a 10:58 am #

   Joan Miquel,

   Cap possible recurs a la sentència per part de l’Ajuntament de Tordera no ha comptat ni compatarà amb el meu vot favorable. Pel què fa al Consell Comarcal, la màxima preocupació és veure com s’haurà d’executar la sentència i quan i com el Consell recuperarà la prestació del servei. Caldrà veure en quines condicions legals, econòmiques i de gestió hem d’assumir el servei de transport.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: