La festa de la democràcia s’ha acabat

21 març

Gerard Quñones i Daniel Tarrago. Socis directors de Neòpolis presentant l'estudi. Foto: http://www.neopolis.cat

“La festa de la democràcia s’ha acabat” és un dels provocadors titulars utilitzat per l’equip dirigit pel sociòleg Daniel Tarragó en les conclusions de l’informe que van publicar el mes de novembre titulat “Ajuntaments afrontant la crisi” (resum executiu). Des de la consultora sociopolítica Neopolis (web), han realitzat aquest informe a partir de les entrevistes als 17 alcaldes i alcaldesses de municipis gironins de més de 9.500 habitants. I en ell radiografien l’estat dels sistemes de gestió, sistemes polítics i situacions econòmiques dels consistoris, i en com aquests punts de partida permeten encarar millor o pitjor la situació actual.

Fan propostes en tres àmbits: finançament i la gestió dels recursos públics, organització i funcionament intern, i  transparència i manera de fer política. D’entre totes les proposte si espais de reflexió que ofereixen, m’ha cridat l’atenció amb l’afirmació amb què obro aquest post: “La festa de la democràcia s’ha acabat”. Sota el cridaner títol s’hi amaga un crit en favor de la millora dels sistemes de control i monitorització de la despesa pública i alhora sobre la necessitat d’establir mecanismes que assegurin que la política es faci amb càrrec a qui s’adjudiquen els contractes. En transcric el paràgraf extret del resum executiu:

Creació d’un sistema d’indicadors / decàleg transparent i objectivable de control dels processos d’adjudicació directe.
Per tal d’evitar que l’administració pagui preus per sobre del seu valor en el mercat i assegurar-se que els autònoms, i empreses prestadores de serveis que treballen amb l’administració compleixen tot una sèrie de requisits (professionalitat, implicació, arrelament al territori, sostenibilitat, etc.), caldria establir un sistema de mesura flexible però objectiu en l’adjudicació d’aquells projectes que no superen els 18.000€.”

Us recomano la lectura atenta del conjunt del treball, i em permeto felicitar-ne els autors per focalitzar l’atenció dels seus estudis en el més oblidat per part de l’acadèmia de totes els sistemes de gestió pública: l’esfera local.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: