Impulsem el mercat de Sant Pere

24 març

Una de les primeres demandes que vaig trobar-me damunt la taula com a regidor de Promoció de la Vila va ser una petició de l’assemblea de l’Associació de Veïns de Sant Pere de posar en funcionament un mercat de marxants al veïnat. No semblava una mala idea, però calia contrastar-la. Vam mantenir reunions amb els comerciants del veïnat i ens van confirmar que veien bé la proposta. També amb la Comissió Mixta del Mercat de diumenge, on els marxants ens van donar bones idees sobre com podíem fer-ho. Finalment calia contrastar com podríem gestionar aquest nou mercat i com es podia posar en marxa sense castigar (encara més!) les arques municipals; per això la Diputació de Barcelona ens ha donat suport encarregant un treball de consultoria per calibrar la demanda rela que tindria el mercat i com caldrà que sigui gestionat (PDF).

En tot aquest temps, a mé,s ha canviat la normativa arrel de la Directiva Europea de Serveis del Mercat Interior; i amb ella tots els processos de regulació i gestió dels mercats de marxants (entre moltes altres coses).

Després de tot plegat estem en disposició d’iniciar la posada en funcionament el mercat de Sant Pere. Per això, el proper ple ordinari de març s’aprovarà el reglament d’aquest nou mercat i s’inciarà un procés que passarà per la posterior modificació de les ordenances fiscals municipals i per la celebració d’un concurs públic per triar els paradistes. Fins el setembre, quan el mercat de marxants del Veïnat de Sant Pere començarà a funcionar.

Quina demanda hi ha d’un mercat a Sant Pere?

Sant Pere supera els 2.000 habitants, als que hem de sumar els 1.000 torderencs que diàriament porten els fills a l’escola de la Roureda. A més, uns 3.000 torderencs més que viuen a Agora Parc, Niàgara Parc, Tordera Parc i Terra Brava restaran en l’àmbit d’influència del mercat de Sant Pere.

On estarà el mercat de Sant Pere?

Als carrers Emili Vendrell i Passatge Jardí.

Què s’hi trobarà al mercat de Sant Pere?

Entre 10 i 15 parades, la meitat de les quals d’alimentació i la resta de roba, complements de vestir i de la llar, i parades de conveniència.

Quan es posarà en funcionament?

Durant el mes de setembre, un cop s’hagin fet els tràmits legals d’aprovació del reglament i altres documents normatius, i s’hagi celebrat el concurs públic per seleccionar els paradistes.

Quin dia hi haurà mercat?

Els dijous, de 9 a 2.

Es tallarà el trànsit?

Sí, però només als carrers Emili Vendrell i Passatge Jardí, entre l’Avinguda Montseny i el carrer de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: